Na predlog sodelavk in ravnatelja je Maja Ahačič v 40. letu dela na podružnični šoli Podljubelj prejela visoko priznanje plaketo občine Tržič za dolgoletno delo na podružnični šoli in za prostovoljstvo. Župan, Borut Sajovic, jo je podelil na Akademiji ob občinskem prazniku 12. 12. 2019. V kulturnem programu je nastopil Big band RTV Slovenija z gosti, po programu pa je sledilo druženje.

Naslednji dan smo prejetje plakete praznovali v šoli. Maja je povabila nekdanje predsednike organizacij in sosede. F3B so igrali, Maja je predstavila fotografije šole pred obnovo leta 2006 in pripravila pogostitev. Učenci so jo obsuli z baloni in ji s knjižico risbic čestitali.

Plaketo je popoldan predstavila obiskovalcem prireditve ob prihodu dedka Mraza v Domu krajanov. Zahvalila se je krajanom za izredno sodelovanje, z željo, da šola ostane srce kraja in goste pogostila s sladicami.

»Zahvaljujem se predlagateljem in vsem, ki cenite moje delo. V veliko čast mi je da sem dobitnica dveh tako visokih priznanj in da lahko dobro delim z vami.« je povedala v nagovoru.