Tudi v Podružnični šoli Podljubelj smo z različnimi dejavnostmi obeležili Teden otroka, ki je letos potekal pod naslovom Skupaj nam je lepo.

V ponedeljek, 3.10.2022, smo teden začeli s praznovanjem rojstnega dne naše šole – ravno na ta da pred 131-imi leti se je v Ukanovi domačiji začel pouk v Podljubelju. Vsi učenci šole so se zbrali na šolskem igrišču in šoli v čast ustvarili veliko talno risbo. Predstavljala je nasmejane otroke, ki so se z roko v roki veselili visokega jubileja naše šole.

V torek so se učenci 4. razreda odpravili v Kranj, kjer so si ogledali slovenski film Gajin svet 2 in sodelovali v delavnici o varni uporabi interneta.

V sredo in četrtek so učenci v šolo prinesli igrače od doma in se med odmori ter v podaljšanem bivanju igrali. Ta dva dneva smo tudi ugotavljali, v čem smo si podobni in kako se med seboj razlikujemo. Ugotovili smo, da je tudi čokolada tista, ki vsem izvabi nasmeh na usta. V četrtek smo prav tako delili objeme in iskali skrivnega prijatelja.

V petek so se učenci prvega, drugega in tretjega razreda odpeljali na OŠ Tržič, kjer so si ogledali predstavo gledališča Kukuc Pikina velika dogodivščina. Uživali so v nekoliko drugačni uri slovenščine.

Teden otroka je minil. Pouk se bo vrnil v običajne tirnice, mi pa bomo še naprej dokazovali, da letošnji slogan Skupaj nam je lepo na podružnici Podljubelj res drži.